Wij bieden graag een stageplaats aan in ons project Sculptuur-Bredelar aan iemand die meeloopt in alle facetten, beleidsmatig, administratief en communicatief, en een zelfstandig klein onderzoek verricht op een van de facetten van het project.

 

Het Duitse dorpje Bredelar ligt in het oostelijke deel van Sauerland. De omgeving van Bredelar is een toeristische trekpleister; het dorp zelf is vooral bekend vanwege het enorme historische klooster dat daar al staat sinds de vroege middeleeuwen. Dat klooster wordt vanaf 2014 de centrale plek voor moderne beeldhouwkunst uit Duitsland en Nederland.

Een tentoonstelling als een visueel gedicht: het mooie aan een gedicht is dat ieder enkel woord van invloed is op hoe de andere woorden gelezen worden. En dat alle enkele woorden bijdragen aan het geheel. De betekenis van het geheel kan een andere zijn dan de enkele woorden doen vermoeden. Dit gegeven kan je gebruiken om een tentoonstelling te bouwen. De betekenis van ieder werk afzonderlijk is van belang. De afzonderlijke beelden kleuren de betekenis van de andere werken. De samenhang van de werken draagt bij aan de totaalbetekenis van de tentoonstelling.

Werkzaamheden:

  •     sparren met Jeroen Damen, projectleider, over de beleidsmatige kant van het project
  •     overleg over de keuze van curatoren en kunstenaars
  •     telefonisch en schriftelijk contact met het sculptuurinstituut in Nederland en het klooster in Duitsland,
  •     agenderen van activiteiten, plannen van werkzaamheden, notuleren en aanwezig zijn bij bestuursvergaderingen, contact onderhouden met de vormgever en communicatiestrateeg,
  •     inzicht verkrijgen in het financiĆ«le beleid en omgang met sponsors en fondsen
  •     contact onderhouden met curatoren en kunstenaars
  •     teksten schrijven over de kunstenaars en hun werken voor op de website
  •     dit alles samen met Jeroen Damen, kortom, als zijn rechterhand.

    Daarnaast zou het super zijn als de stagiair na bestudering van het project inhoudelijk op het project zou reageren met de uitdrukkelijke bedoeling om invloed uit te oefenen op de kwaliteit.

    Tot slot, een eigen klein onderzoek naar een facet van de tentoonstelling.

Interesse?

Voor informatie context opnemen met:  Jeroen Damen
t. 0229-297464 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website: www.sculptuur-bredelar.nl
      

En Kitty Zijlmans, Kunstgeschiedenis: als begeleider vanuit Leiden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INGAANDE: zo spoedig mogelijk