Beeldhouwer Corrie van de Vendel (1961) woont in Doorn en werkt in Utrecht. Ze is opgeleid aan de Academie voor Beeldende kunsten in Utrecht, volgde een stage in het Centro de Bel Libro in Ascona (Zwitserland) en behaalde haar diploma HTS-Werktuigbouw aan de Hogeschool van Utrecht.

Direkt daarna startte zij Buro DSB, zorg voor buitenkunst, en werkt sindsdien regelmatig voor het Rijk, als specialist onderhoud buitenbeelden. Dat betreft begeleiding van plaatsing, onderhoud, restauraties, technische adviezen, opzetten van meerjarenplannen en begeleiding van kunstenaars.
In 2007 nam zij zitting in het bestuur van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Eerst als pr-verantwoordelijke, vervolgens, van 2010 tot 2013 als voorzitter. In 2010 en 2011 maakte zij deel uit van de kerngroep van 'Schuilen in het Rijks'.

Over haar werk 'De Lichttrechter' schrijft Stichting in de Toren:
'Belangrijke uitgangspunten bij de aan haar gegeven opdracht waren de status van de toren als rijksmonument, een sobere inrichting van de ruimte, het gebruik van licht als beeldend materiaal en het tot stand brengen van een relatie tussen de binnen- en buitenruimte. Tevens moest zij op een of andere wijze een beeldje van Marianne Roza, die aan de kunstacademie studeerde, in het ontwerp opnemen. Dit beeldje heeft als titel Verbondenheid (1997) en verbeeldt bij uitstek datgene waar het centrum voor staat: door verbondenheid wordt de dialoog en daarmee de echte ontmoeting tot stand gebracht.'

zie ook: Fluistervangers, Corrie van de Vendel

http://www.corrievandevendel.nl/