Antje Otto            

      geb.23.01.1941  in Kiel

    

1965-1972 Abendkurse bei Kieler Künstlern, Modelieren in Ton,  Aquarellmalerei, Ölmalereien
1974 Umzug nach Westheim
1979-1998 Kursleiterin für Aquarellmalerei und Keramik Für Erwachsene und Kinder an der VHS Marsberg
1989- 1994 Gaststudium an der Universität Gesamthochschule Paderborn
1990 Gründungsmitglied des Kunstkreises Papengesellschaft Marsberg
1990-2005 jährliche Teilnahme an Sommerakademien in Paderborn in der Disziplin Malerei, Aktzeichnungen, Holzschnitt, Tonskulptur

       

Beeldhouwer Robin Kolleman (Dwingelo, 1960) is opgeleid aan de Willem de Kooning Academie van beeldende kunsten (Rotterdam).
Ze woont en werkt in Rotterdam.

Beeldhouwer Paul de Reus (Den Haag, 1963) is opgeleid aan de Academie Minerva (Groningen) en de Jan van Eyck Academie (Maastricht).

Over zijn tentoonstelling Wolkendeken in Museum Jan Cunen te Oss (2010) schreef Gijsbert van der Wal onder andere:

'...de gave, geestige beelden, die de Reus maakt. Hun betekenis is niet altijd meteen duidelijk, maar je komt er altijd uit door gewoon goed te kijken. Meer tekst dan hun titel hebben ze niet nodig.
Kenmerkend is verder dat De Reus zware onderwerpen – moord, honger en armoede passeren de revue – op een aantrekkelijke, lichtvoetige manier in beeld brengt. Bij een beeldje van een vrouw die, tot haar middel in het water, een miskraam heeft gekregen, gaat je aandacht allereerst uit naar haar kolossale benen, vergroot door de breking van het licht in het water. Welke kunstenaar maakt nu zoiets: een driedimensionaal, stevig beeld van een optisch effect?
Wolkendeken biedt een kijkje in het hoofd van Paul de Reus. Een hoofd vol wonderlijke beelden en originele ideeën. Een wereld op zich. Welhaast a brain the size of a planet."

Beeldhouwer Petra Morenzi (Heilbronn, 1954) is opgeleid in Amsterdam, aan de Rietveld Academie en daarna aan de Rijksacademie. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Bij een werk uit 1992 in bezit van de Caldic collectie, staat deze voor Bredelar bijna profetische tekst:

'Willen we het perspectief van de kunstenaar volgen dan moeten we het risico durven nemen om ons van de aarde los te maken.(...) De vragen die haar werken oproepen leiden tot het overdenken van de eigen identiteit en onze plaats in de wereld. De toeschouwer moet het aandurven om zich in de leegte van haar beelden te begeven, om van daaruit zijn eigen positie opnieuw te bepalen.'

Beeldhouwer Merel Holleboom (Mill, 1977) is opgeleid aan de Artez kunstacademie in Arnhem, volgde de MTS voor autotechniek (Apeldoorn 1997-2001) en de HTS werktuigbouwkunde (Arnhem 1996-1997). Ze woont en werkt in Nijmegen.

Geboren in 1985 in het Sauerland, bracht ik mijn jeugd door in de natuur en in het spel met de elementen. Toen al, denk ik nu, oefende de verscheidenheid en dynamiek van de rivieren, wouden en dieren een grote bekoring op mij uit. Dat leidde ertoe, dat ik al spelend begon verschillende materialen uit de natuur bij elkaar te voegen waarmee ik telkens nieuwe composities liet ontstaan.

Opleiding:
1993-1994 Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam
1984-1992 Academies van Beeldende Kunsten Den Haag en Rotterdam

(1961 Kalmthout, België)

Opleiding
1986 St. Joost academie, Breda
Woont en werkt in Amsterdam

Beeldhouwer Karin Arink (Delft, 1967) is opgeleid aan de Akademie van Beeldende Kunsten (nu Willem de Kooning) in Rotterdam, de Rijksakademie in Amsterdam en het Europees Keramisch werkcentrum in Den Bosch.
In 1992 won ze de eerste prijs Prix de Rome voor sculptuur. Ze schrijft, werkt als adviseur in diverse kunstcommissies en geeft les aan de Willem de Kooning academie. Ze woont en werkt in Rotterdam.

Voorvechtster voor de maatschappelijke betekenis van beeldhouwkunst. Beeldhouwer Gabriele Landfried volgde als autodidact verschillende cursussen in gerenommeerde 'zomeracademies', zoals die in Beratzhausen en Salzburg.

Gregor Gaida (1975) is in Kiel tot houtbeeldhouwer opgeleid en heeft zich daarna in Bremen en Hamburg van het ambacht weg bewogen.

Beeldhouwer Corrie van de Vendel (1961) woont in Doorn en werkt in Utrecht. Ze is opgeleid aan de Academie voor Beeldende kunsten in Utrecht, volgde een stage in het Centro de Bel Libro in Ascona (Zwitserland) en behaalde haar diploma HTS-Werktuigbouw aan de Hogeschool van Utrecht.

Beeldhouwer Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) is opgeleid aan de Academie Minerva in Groningen en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Stienstra maakt volgens klassieke procédés sculpturen in hout, marmer, brons of een combinatie van die materialen. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Beeldhouwer Christina von Bitter (Erlangen, 1965) is opgeleid aan de Akademie der Bildende Künste in München, en werkte onder andere bij Niki de Saint-Phalle in Capalbio. In 1991 studeert zij aan de Hochschule der künste in Berlijn bij Lothar Fischer. Ze woont en werkt in München.

Beeldhouwer Claus-Pierre Leinenbach (Saarlouis Duitsland, 1962) is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Akademie in Amsterdam. Daarvoor volgde hij de Pädagogische Hochschule mit Hauptfach Bildende Kunst, Freiburg i.Brsg. Hij woont en werkt in Zwaanshoek.

Boris Sprenger (1970) studeerde van 1993-1999 design, sculptuur en cultuurpedagogiek in Kassel en Bonn. Hij woont en werkt in Brilon-Madfeld, niet ver weg van Kloster Bredelar. In de Auftakttentoonstelling toont hij als contrapunt tussen alle vrouwelijke thematiek een krachtig mannelijk element: een opwaarts stampende stier die een poot schrap zet in de aarde en van daaruit al zijn energie diagonaal omhoog slingert. Want het zijn tenslotte niet alleen vrouwen, om wie de wereld draait.

De oorspronkelijk tot smid opgeleide Berlijnse beeldhouwer Axel Anklam (1971) is sinds zijn studie in Halle en Berlijn op zoek naar mogelijkheden om weg te komen van het idee dat kunst altijd alleen iets persoonlijks is.

Klaus Hack

Klaus Hack (1966), die in Berlijn bij Rolf Szymanski heeft gestudeerd, is een van de beeldhouwers die vasthouden aan het directe werken met een materiaal. Zijn beelden ontstaan vrijwel altijd uit één enkel blok hout dat zonder veel voorbereiding wordt bewerkt. Sinds het einde van de jaren negentig speelt het onderwerp „rok" een belangrijke rol in zijn werk: De oppervlakte van een staande driehoekige vorm wordt door fijnmazige patronen doorboord. Zo ontstaan filigrane elementen in zijn verder zware sculptuur. In de waarneming van zijn "bruid" overlappen zich sokkel, vrouwenfiguur en architectuur.

zie ook: De grote bruid, Klaus Hack

Beeldhouwer Maartje Korstanje (Goes 1982) woont in Rotterdam en werkt in Amsterdam en in Zeeland. Ze is opgeleid aan de Academie Sint Joost in Breda en het Sandberg instituut in Amsterdam. Ze won de Prix de Rome in 2007 en volgde residentieprogramma's in Kunsthuis SYB (2007), Centre for Contemporary Art, Curacao (2008) en het Europees Keramisch werkcentrum in den Bosch (2013) en won verschillende prijzen.