Kunstenaarsgesprek met Boris Sprenger op 18 juli in Klooster Bredelar

De beeldhouwtentoonstelling 'Beschut onder de huid is de toekomst al begonnen', die nog duurt tot en met 14 september in het klooster in Bredelar, toont kunstwerken van 19 Duitse en Nederlandse eigentijdse beeldhouwers. De thema's 'huid' en 'omhulling' worden zowel inhoudelijk als visueel op veel manieren verbeeld.

Vrijdagavond 18 juli bespreekt de curator van de tentoonstelling, Jeroen Damen, samen met beeldhouwer Boris Sprenger de tentoonstelling. De kunstenaar, die design, beeldhouwkunst en cultuurpedagogie heeft gestudeerd in Kassel en Bonn, werkt sinds 2004 als vrije kunstenaar in Brilon-Madfeld, vlak bij Bredelar. Zijn werk is in Duitsland op verschillende plekken in de openbare ruimte te vinden, onder meer in Antfeld, Madfeld, Messinghausen, Langewiese en Breckerfield. De bekende miniatuur stadtorens van Brilon heeft hij ook gemaakt.
De geschiedenis van de beeldhouwkunst in Marsberg en Brilon zal zeker onderwerp zijn van het kunstenaarsgesprek. Het werk van Boris Sprenger, dat de titel draagt: 'Stier', toont een stampende stier in opwaartse beweging, die een hoef in de aarde ramt en van daaruit al zijn energie diagonaal naar boven slingert. Het beeld moet - en kan zich ook - in deze tentoonstelling vol vrouwelijke thematiek handhaven.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de wandeling door de tentoonstelling met de curator en mee te praten over de tentoongestelde werken. Het kunstenaarsgesprek begint vrijdagavond 18 juli om 19:00 uur. Entree en deelname zijn gratis.

Bij de tentoonstelling is een krant verschenen met informatie over de kunstenaars en de uitgestalde werken. Krant en entree zijn gratis.

Kloster Bredelar | Sauerlandstraße 76 | 34431 Marsberg-Bredelar
29. Juni - 14. September 2014 | Do. - zo.: 11 - 17 Uhr, Vr. tot 20:00 uur

over Boris Sprenger