IMG 4439 b webGeboren in 1987, opgegroeid in Garyp, Nederland. Van 2012 - 2014 studies aan het Sandberg Instituut, studio voor immediate spaces in Amsterdam. Master Interieurarchitectuur (cum laude). Van 2007 - 2012 ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem: Bachelor Fine Art 2015
Deelnemerssymposium "Hedendaagse beeldhouwkunst in Nederland en Duitsland, in den Haag. Bredelar Paper # 1" van de Van den Broek-Nolte Stichting.

In zijn werken probeert Elejan van der Velde de grenzen van installatie en sculptuur als kunstvorm te verkennen via de wereld van de architectuur. In verschillende essays wijst hij erop dat de term 'beeldhouwkunst' uit de 19e eeuw al lang een installatie is geworden waarin de materialiteit voor het creëren van ruimtelijke werken niet langer noodzakelijk lijkt.

Op de tentoonstelling "Sculpture Bredelar" van dit jaar creëert Elejan van der Velde met behulp van water een stabiel kunstwerk uit een vier meter hoge berg van de kleinste metaalsplinters. Zijn sculptuur is gemaakt aan het begin van de tentoonstelling, verandert in de loop van de weken en neemt uiteindelijk zijn nieuwe vorm aan. Net als het beeldhouwwerk begint op te rijzen, zal het uiteindelijk in stukken breken. Niets voor de eeuwigheid. Een installatie van tijd. Een sculptuur voor deze ene kamer. Een sculptuur voor deze bewuste bezoekers.