IMG 4417 b webGeboren 1954 in Oegstgeest, Nederland, Beeldhouwer, Opleiding aan de Stadsakademie en Jan vanEyck-academie in Maastricht, Tentoonstellingen in Berlijn, Akademie der Künste; Kopenhagen, Galerie Zenit; Dresden, Sächsischer Landtag; Osaka Triennale, Japan; Amadora, Portugal; Le Besset, Parc de Sculptures, Frankreich; San Jose, California, USA.

Sinds 1982 werkt de Nederlandse kunstenaar en beeldhouwer Herbert Nouwens bijna uitsluitend met staal. Het maken van sculpturen uit een materiaal dat een heel leven achter zich heeft, gepatineerd door tijd en gebruik, is zijn grote passie. Zijn voorkeur voor ijzer en staal hangt samen met hun grote en constructieve mogelijkheden en hun plasticiteit.

De werken van Herbert Nouwens zijn uitdrukkingen van staal, zijn figuratieve lichtheid, zijn samengesteld uit een oude grondstof en worden poëzie onder zijn handen. Daarbij maakt Nouwens gebruik van lastoortsen en snijbranders om het stijve staal uit scheepswanden, stalen balken of blokken te breken en om te zetten in grote, maar toch delicate structuren.

Op de tentoonstelling "Sculpture Bredelar" van dit jaar ontdekken bezoekers een reeks sculpturen met een hoogte van 50 cm tot 5 meter, gesloten of open, gebogen of sober.

Lees ook:

Herberts Hal

en: Herbert Nouwens, Buiten voor de deur: Quartetto

en: Herbert Nouwens, Water