QuHN350Quartetto 4 (Water) 2008
Herbert Nouwens
Geperst scheepsstaal 100 x 150 x420 cm

Buiten voor de hoofdingang van Klooster Bredelar staat een ijzeren sculptuur.

Het is een werk van Herbert Nouwens.

Het beeld is nummer 4 uit de serie van de vier elementen: Aarde, Lucht, Vuur, Water.

Het bestaat uit vier stapelingen van geperst scheepsstaal.

Herbert Nouwens (Nederland, Oegstgeest, 1954) werkt in de traditie van de organische beeldhouwwerken van Anthony Caro, Eduardo Chillida en Theo Niermeijer. Vormgevoelige ijzergiganten die het materiaal met vuur en hitte zijn aardse oorsprong teruggeven en verlossen van de functionele industriële toepassingen. Vorm, energie, ruimte en tijd zijn de grondbeginselen van deze niet-figuratieve sculptuur.

We hebben het beeld er vorig jaar al neergezet, nog tijdens de tentoonstelling van Sjoerd Buisman. Toen was er ook werk te zien van Arian de Vette en van Tim Breukers. Van Sjoerd Buisman is toen een ijzeren beeldhouwwerk aangekocht: Fractaal werk 2013/2016, nr 1/3.

Nu is er een selectie gemaakt van het werk van Herbert, dat wij in 2018 in KUNST RAUM SAUERLAND – de nieuwe tentoonstellingsruimte van Klooster Bredelar – gaan tonen. In de komende tijd besteden wij daar aandacht aan. Op het nieuwe affiche staat alvast een van Herberts kleinsplastieken. Maar er gaat nog meer komen: jonge kunstenaars zullen hun opwachting maken en we starten samenwerking met de kunstacademie van Kassel op.

Blijf daarom onze website bezoeken en volg ons op facebook: KUNST RAUM SAUERLAND.

Het gaat gebeuren in Klooster bredelar!